Beat the bars

Prison Island
Kings & Queens Veenendaal

Prison Island is een real life game. Het speelt zich af in een gevangeniscomplex, waar je als team codes kraakt, raadsels oplost en fysieke uitdagingen aangaat. Soms moet je slim zijn, soms sterk en soms wordt er een beroep gedaan op je reactievermogen en behendigheid. Bedenk wel, er is maar één manier om tot het beste resultaat te komen: samen.

Wat kun je verwachten?

Prison Island is meer dan een escape-room. Kom met je team, je gezin of je vrienden naar Prison Island Veenendaal en ontdek samen de oplossingen van onze 24 cellen terwijl de tijd tikt. Verzamel punten door codes te kraken, raadels op te lossen en fysieke spellen te spelen. Je kan Prison Island spelen met een team van 2-5 personen of zelfs tot een groep van 90 personen verdeeld over verschillende teams.

Hoe werkt het?​

Vorm een team van 2 tot 5 spelers en geef dit team een leuke naam. Kies een tijdsduur (1 uur, 1,5 uur of 2 uur) en meld je bij de bewaker. Betreed het cellencomplex en begin in een vrije cel. De tijd gaat nu in. Voer de opdrachten in de cel zo goed mogelijk uit. Je hebt per cel zo’n 2 tot 5 minuten nodig. Probeer zo veel mogelijk punten te behalen. Klaar en nog niet tevreden met het resultaat? Speel de cel opnieuw en verbeter de score. Wel tevreden? Ga naar een andere cel en ga de volgende uitdaging aan.

DEEL JE GROEP OP IN TEAMS VAN
2 TOT 5 PERSONEN EN BEDENK EEN NAAM

STEL JE TEAM VOOR AAN DE
BEWAKER BIJ DE RECEPTIE

ELK TEAM KRIJGT EEN SLEUTEL.
HIERMEE OPEN JE DE CELLEN

PROBEER EEN CEL NAAR KEUZE,
ZO VAAK ALS JE WILT

BIJ ELKE CEL BRANDT EEN LICHT. BIJ GROEN LICHT IS DE CEL VRIJ!

GEBRUIK JE SLEUTEL OM DE DEUR TE OPENEN. DE TIJD GAAT NU IN!

DE BESCHIKBARE TIJD PER UITDAGING VARIEERT VAN 2 TOT 5 MIN.

BIJ ROOD LICHT IN DE CEL IS DE OPDRACHT NIET GESLAAGD!

BLAUW LICHT IN DE CEL = OPDRACHT GESLAAGD. JE KRIJGT PUNTEN!

BIJ ELKE CEL HANGT EEN BORD MET BENODIGDE SKILLS EN TE MAX. PUNTEN

ONTVANG JE PUNTEN OVERZICHT MET DE PRESTATIES PER TEAM

GEBRUIK NOOIT GEWELD OM DE UITDAGING OP TE LOSSEN!

PRIJZEN

Bekijk hier onze entreeprijzen en family deals. Om teleurstellingen te voorkomen is het aan te raden vooraf online te reserveren. De family deals gelden voor kinderen tot en met 14 jaar.

Voor groepen kunnen we op verzoek extra ruime openingstijden hanteren.

Family pack kortingen worden verrekend aan de balie. Alleen voor gezinnen (twee volwassenen en twee kinderen). Extra gezinsleden betalen reguliere tarief.

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

Prison Island is gemaakt voor groepen van 2 tot 75 personen. Bedrijven, gezinnen en vrienden: iedereen die houdt van uitdaging en wat team spirit in zich heeft, zal een top-tijd bij Prison Island hebben.

Prison Island draait om teamwork. Je kunt spelen met groepen van 2 tot 75 personen. Je maakt teams van 2 tot 5 personen die samen een cel ingaan. Wil je een top score? Dan is een groepsgrootte van 3-4 ideaal.

Je speelduur is afhankelijk van de door jou gekozen speeltijd. Je mag binnen die tijd zoveel cellen betreden als je wilt, en zo vaak als je wilt. Om alle cellen goed te kunnen spelen, raden we een speelduur van 1,5 uur aan.

Nee, eigenlijk niet. Maar Prison Island is wel een fysiek spel. We raden aan om comfortabele kleding te dragen. Hoge hakken, slippers en bijvoorbeeld rokjes maken sommige cellen lastig om te spelen.

In tegenstelling tot Escape rooms, kun je Prison Island zo vaak spelen als je wilt. Zo kun je jouw score steeds verder verbeteren.

Prison Island is ontworpen voor alle leeftijden (vanaf ca. 9 jaar). Er zijn uitdagingen voor elke leeftijd en elk niveau.

Van binnenuit kan elke deur, altijd open. Je zit dus nooit écht opgesloten. De cellen in onze gevangenis kun je altijd uit. Als je met je team een spel speelt, kan de deur van buiten niet worden geopend door andere groepen. Onze guards kunnen met een eigen sleutel elke cel in en uit, op elk moment.

Bij elke cel hangt een bordje met de naam van het spel en de maximle score die je kunt halen. Er staat ook een indicatie van welke skills je nodig hebt: fysiek, tactisch of behendigheid.

In de gang hangt een monitor waarop je je (tussen-)scores kunt zien. Na afloop wordt in de bar je eindscore geprint.